Kurslederkurset gir opplæring til å holde kurset Førstehjelp ved selvmordsfare.

Kurslederkurset er et intensivt kurs som utdanner nye kursledere for kurset Førstehjelp ved selvmordsfare.

Vivat planlegger å gjennomføre et kurslederkurs i uke 44 2022.

Informasjon vil legges ut her om kort tid.

Varighet: Fem påfølgende dager.

Målgruppe: For å søke til kurslederkurset er det en fordel om du har erfaring med å møte mennesker med selvmordstanker. Det legges vekt på personlig egnethet og pedagogiske evner til å undervise og til å lede grupper. Vi vektlegger evne til å kommunisere godt med forskjellige mennesker og gode samarbeidsevner. Du må du ha anledning til å holde kurs som en del av ditt arbeid. Det stilles ikke krav til spesiell fagbakgrunn.

Kursets innhold: På kurslederkurset lærer du å undervise og lede kurset Førstehjelp ved selvmordsfare, som er et manualbasert kurs. Vi bruker flere forskjellige læringsformer. Du lærer ved selv å være deltaker på kurset Førstehjelp ved selvmordsfare de to første dagene. De tre neste dagene lærer du å lede kurset gjennom undervisning om kursets oppbygning og læringsmetoder, ved å studere kursledermanualen, gjennom gruppeveiledning og ved å øve på å presentere deler av kurset. Kursuken inkluderer også kveldsarbeid med veiledning og selvstudium. Det kreves full deltakelse alle fem kursdager.

Etter kurslederkurset: Gjennomført kurslederkurs er første steg for å bli kursleder. Deretter må du beregne tid til innlæring av kursledermanualen. Du forplikter deg til å motta veiledning og være kursleder på tre kurs i løpet av det første året for å bli godkjent kursleder. Deretter må du holde to kurs årlig for å opprettholde kurslederstatusen.

Er du interessert i mer informasjon om kurslederkurset kan du gjerne kontakte oss her…

Kurslederkurset er utviklet av LivingWorks i Canada og går internasjonalt under betegnelsen ASIST T4T, Training For Trainers.